Yangın bapsı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapıları temelı asıl bileşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı pencere ve ısıevet dayanıklı ahşap kabil.
Dolgu kullanılarak kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu kırmızda;
Ayrıca yangın kapıları özelliklerinden bir vesair önemli olanı da hınçlerle ortaya çısoy zehirleme özelliği kâin gazların ve kötüın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son had nitelikli olmalıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı aralık otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapları camlı olabilir.
Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using metal materials and hayat withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on yangın kapısı the area of use.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının sıkı cimriya kapanmasını sağlamaktır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) makul durumlara Yangın Çıkış Kapısı için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Strüktürlarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine iye olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket kapılarının kıvılcım derç süresiyse 60 dakikadır.
İçeriden autarı hakikat itildiğinde Yangın Merdiveni Kapısı kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir cihetının meydanda olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın merdivenleri, ivedili durumlarda insanların hayatını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini tedarik etmek için nazik öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve konuyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsınamaz.
Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, bap ile alakadar uzmanlıkları doğrultusunda problemsiz montaj hizmeti verebilmektedir.
Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike anında kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak strüktürda olmalıdır.